Dit wordt Universal Epic Universe!

En het wordt… écht episch! In deze blog vertellen we je alles over de nieuwste aankondiging van het nieuwste Universal themapark in Orlando, Florida dat opent in 2025.

Universal Orlando Resort bestaat momenteel uit drie parken: Universal Studios, Islands of Adventure en waterpark Volcano Bay. In 2025 opent een geheel nieuw themapark van dit Resort: Universal Epic Universe.

Op 30 januari 2024 deelt Universal Orlando Resort een video waarin ze voor het eerst dieper ingaan op Universal Epic Universe. Na lange tijden van geruchten en bouwupdates krijgen we eindelijk meer informatie over Orlando’s nieuwste aanwinst. We nemen je in deze blog mee door de video van Universal Orlando Resort en delen ons enthousiasme, ideeën en mening over dit epische themapark. Lees snel mee!

Kippenvel tot op het bot

“Universal Orlando Resort deelt de details over Universal Epic Universe!” schalt er door het Florivida kantoor. Zonder twijfel komen er 7 telefoons uit de zakken en vult het hele kantoor zich met de indrukwekkende muziek van de video. 

We zien in de video Mark Woodbury aan het woord, de Chairman en CEO van Universal Destinations & Experiences. Mark is simpel gezegd de baas van de Universal parken over de hele wereld. Hij vertelt ons: “Als mij gevraagd wordt wat mijn favoriete attractie is, zeg ik altijd: de volgende.” Mark verzekert ons in de video dat ze bij Universal Destinations & Experiences altijd bezig zijn met de volgende ervaring nóg beter te maken. 

Na een korte vogelvlucht door de geschiedenis van de Universal parken over de wereld, gepaard met de meest prachtige beelden van alle gave attracties, gaat Mark in op de toekomst van Universal Orlando Resort. Hij vertelt dat ze geïnspireerd zijn door de fans: “Geef ons meer immersieve ervaringen, meer werelden.” En Mark drukt ons op het hart dat ze hebben geluisterd. Universal Epic Universe zal bestaan uit vijf indrukwekkend gethematiseerde werelden met meer dan 50 meeslepende ervaringen.

Volledig getransporteerd naar andere werelden

Het doel is om de bezoeker volledig te kunnen transporteren vanuit de echte wereld naar de vijf verschillende werelden. Aan het einde van de video spreekt regisseur Steven Spielberg: “Universal Epic Universe is gebouwd op het geweldige concept dat je een wereld kunt betreden door een poort. Je stapt door de poort een wereld binnen waar je nooit van hebt kunnen dromen. En nu ervaar je die wereld echt.” 

Universal Epic Universe berust zich dus op een verhaallijn over “poorten”. Er zijn in totaal vijf ‘poorten’ in het themapark te vinden, elk prachtig gedecoreerd. Deze poorten transporteren de bezoeker naar een unieke gethematiseerde werelden. We nemen je hieronder mee naar de vijf werelden van Universal Epic Universe. 

Celestial park: het entreegebied

Het ‘transporteren’ van de bezoeker begint bij de entree van het park. Daar stap je onder de “Kronos”, de entreepoort, door. Hier betreed je het themagebied Celestial Park. Dit themagebied is de basis van Universal Epic Universe en vanuit hier kun je naar de vier andere poorten doorspringen. De naam en de concepttekeningen doen vermoeden dat dit themagebied draait om planeten, tijd en ruimte en mythologieën. 

Volgens Mark komt in Celestial Park het concept van “park” uit themapark sterk naar voren, met geweldige landschapsarchitectuur en waterpartijen. 

In Celestial Park kun je terecht in prachtige restaurants. Zo zien we op onderstaande concepttekening “Atlantic”, wat een fine-dining restaurant zal worden. Hier kun je terecht voor heerlijke vis- en schaaldiergerechten. 

Voor een echte Pan-Aziatische ervaring kun je terecht bij The Blue Dragon Pan-Asian Restaurant. 

Ook is bevestigd dat het themagebied ruimte zal bieden voor winkelen, zoals we op onderstaande concepttekening kunnen zien. Dit is de Nintendo Super Star Store, waar bezoekers terecht kunnen voor al hun Nintendo-souvenirs. 

Verder zijn er al drie attracties aangekondigd:

  • Constellation carousel

 

Een carrousel met de kosmos als thema. Universal Orlando Resort belooft dat het een ervaring zal worden die nog nooit eerder is getoond. In de video zien we dat de paarden uit de traditionele carrousel zijn vervangen door boten, draken, pouwen, ijsberen, bokken, leeuwen en stieren. De dieren lijken op aparte draaischijven te staan, waardoor de carrousel op meerdere manieren moet kunnen draaien. En ze tillen rijders tot wel 6 feet (dat is bijna 2 meter) de lucht in!

  • Astronomica 

Een speelplek met dansende fonteinen. In de video zien we niet veel van deze speelplek. Wel zien we dat deze direct achter Consellation Carousel komt. 

  • Starfall Racers

Dit wordt een dubbele lanceerachtbaan, waarbij twee achtbaantreinen tegen elkaar racen. Op de concept tekening zien we dat de achtbaan inversies zal hebben en in de video is zelfs duidelijk dat er een kurkentrekker in zal zitten. 

 

Aan het einde van Celestial Park loop je tegen het imposante Universal Helios Grand Hotel aan. Dit hotel bestaat uit 500 hotelkamers en belooft op een unieke manier geïntegreerd te zijn in het park: je slaapt namelijk middenin het allernieuwste themapark in Orlando!

Dreamwork’s How to Train Your Dragon: Isle of Berk

Deze poort brengt je naar de allereerste draken-viking utopie van de wereld, uiteraard gebaseerd op de bekende filmreeks How to Train Your Dragon. We zullen ons wanen in een kleurrijk vikingdorp en deelnemen aan een wilde strijd in boten, dit verwijst waarschijnlijk naar een attractie. Ook kunnen we aanschuiven aan een echt vikingfeestmaal. Er wordt verteld dat we een levenslange wens in vervulling kunnen laten gaan: vliegen met draken. Dit doet ons vermoeden: zullen ze een simulatie attracties gaan realiseren wat lijkt op Disney’s Flight of Passage?

Dark Universe

Universal Studios heeft een geweldig arsenaal aan klassieke horrorfilms en -karakters. Deze komen in dit themagebied opnieuw tot leven. In de video zien we de karakters Dracula, Frankenstein en the Wolf Man langskomen, deze zullen dus waarschijnlijk een rol gaan krijgen in het themagebied. 

The Wizarding World of Harry Potter: Ministry of Magic

Universal Orlando Resort wilde een nieuw hoofdstuk toevoegen aan The Wizarding World of Harry Potter. Na Hogsmeade, Hogwarts en Diagon Alley is het daarom nu tijd voor Ministry of Magic. In dit themagebied kun je momenten meemaken uit Parijs in de jaren ‘20, gebaseerd op Fantastic Beasts en uit de jaren ‘90 in de Britse Ministry of Magic uit de Harry Potter-reeks. Hoewel ze de attractie in dit themagebied nog geheim willen houden, verklappen ze wel dat dit themagebied de deur (of moeten we poort zeggen?) opent naar een unieke ervaring.

Super Nintendo World

Na Universal Hollywood en Universal Studios Japan opent ook in Orlando Super Nintendo World. Hier stap je in de wereld van Mario, Luigi, Princess Peach en Donkey Kong. Dit is het meest kleurrijke themagebied dat Universal ooit heeft geopend en het realiseert een wereld die voorheen alleen te zien was op een scherm. In dit themagebied zal je in ieder geval een Mario Kart attractie vinden en zul je Donkey Kong Country kunnen ontdekken, met een uniek achtbaantype dat je nergens anders in de Verenigde Staten vindt.

Onze conclusie? Dit wordt écht episch

Je merkt aan alles dat de creatieve koppen achter Universal Epic Universe hebben geluisterd naar de fans. Buiten het feit dat ze ontzettend populaire gebieden als The Wizarding World of Harry Potter of Super Nintendo World gaan uitbreiden, hebben ze de kans genomen om volledig unieke concepten te ontwikkelen. Met een attractie als Starfall Racers krijgt Orlando er een echte thrill ervaring bij. Zoals Mark zelf zei: ze kijken altijd vooruit. En met Universal Epic Universe bewijzen ze dat wat ons betreft zeker. 

De verhaallijn klopt van begin tot eind. Wat ons betreft is het concept van de poorten briljant. Je wordt getransporteerd van wereld naar wereld, zonder dat het afbreuk doet aan je ervaring. Want alleen op deze manier kunnen werelden van How to Train Your Dragon, de horrorkarakters en de kleurrijke Mario-figuren naast elkaar bestaan.

Universal Epic Universe gaat de themaparkwereld wakker schudden. Want letten we even op: met de komst van Universal Epic Universe wordt Universal Orlando Resort bijna twee keer zo groot! Dit themapark breidt het aanbod in Orlando gigantisch uit. En hopelijk wakkert dit een vuurtje aan bij de rest van de pret- en themaparken in Orlando, zodat we elk jaar zo’n enthousiaste blog kunnen gaan schrijven. Eén ding is in ieder geval zeker: wij hebben er zin in!

Florivida is dé Orlando specialist en zal, zodra de definitieve openingsdatum bekend is, zowel individuele pakketreizen als groepsreizen naar dit park gaan aanbieden. 

Wil jij op de hoogte blijven?

Laat hier je naam en e-mailadres achter en wij houden je op de hoogte over dit epische nieuwe park!