Dit wordt Universal Epic Universe!

En het wordt… écht episch! In deze blog vertellen we je alles over het nieuwste Universal themapark in Orlando, Florida dat opent in 2025.

Universal Orlando Resort bestaat momenteel uit drie parken: Universal Studios, Islands of Adventure en waterpark Volcano Bay. In 2025 opent een geheel nieuw themapark van dit resort: Universal Epic Universe.

We nemen je in deze blog mee door de laatste updates over Universal Orlando Resort en delen ons enthousiasme, ideeën en mening over dit epische themapark. Lees snel mee!

Update 28 maart 2024: How to Train Your Dragon – Isle of Berk

Op 28 maart 2024 volgde (eindelijk) een nieuwe update over Universal Epic Universe. In de eerste update werden al meer details over het entreegebied gedeeld: Celestial Park (lees hieronder meer). In deze nieuwste update zijn (bijna) alle details over het How to Train Your Dragon themagebied uitgelicht: Isle of Berk. 

Epische aankondigingen maken kunnen ze wel bij Universal Orlando Resort, dat is zeker. Want ook de details over How to Train Your Dragon – Isle of Berk worden prijsgegeven in een fantastische video. 

Isle of Berk is het eerste themagebied (of “poort”, zoals Universal Orlando Resort het zelf noemt) dat in detail bekend gemaakt wordt. Dit gebied is volledig gethematiseerd naar de filmreeks How to Train Your Dragon. Je ontdekt hier een eiland geregeerd door vikingen en vuurspuwende draken, die hier in harmonie samenleven. 

We nemen je mee in de details.

Een mini versie van de wereld uit de films

Wanneer je door de poort loopt, krijg je een adembenemend panoramisch uitzicht op het eiland. Net alsof je de films instapt. Hier laat je de “echte” wereld achter je en vanaf dat moment ben je een viking. 

De kleuren van alle kleurrijke draken komen terug in het gehele land. Universal Orlando Resort belooft dat dat niet het enige is waar je de draken uit de films in kunt herkennen, je zult ze namelijk ook te voet kunnen zien rondlopen in het themagebied: echte walk-around draken dus! Ook beloven ze een meet & greet met de ster uit de film: Toothless. 

 

Diner als echte vikingen in Mead Hall

Het restaurant in het hart van Isle of Berk is de verzamelplaats voor de vikingen en draken van het eiland. Mead Hall biedt plaats voor grote en kleine vikingen voor een echt feestmaal, van vlees en vis tot sandwiches en desserts. En groots is deze verzamelplaats zeker; de entreedeuren worden meer dan 5 meter hoog!

De attracties op Isle of Berk

Isle of Berk bestaat uit vier grote attracties:

  •  Hiccup’s Wing Gliders
Deze familievriendelijke achtbaan is een uitvinding gemaakt door Hiccup: een vliegmachine! Neem plaats in deze machine en ervaar hoe het is om te vliegen op een draak. Universal Orlando Resort belooft zelfs dat je Hiccup en zijn draak Toothless tegen zult komen tijdens de rit. Dan hopen wij natuurlijk op animatronics!
  •  Dragon Racer’s Rally
Om een succesvolle drakenracer te worden, moet er natuurlijk hard getraind worden. Deze attractie biedt de kans aan drakenracers om te oefenen met hoogte, salto’s en snelheid. Neem plaats in een van de zitjes en ga zo vaak over de kop als jij wilt of durft! 
  •  Fyre Drill
Op een eiland vol vuurspuwende draken, is het natuurlijk handig om te weten hoe je snel en effectief een brand moet blussen. Stap daarom aan boord van één van de bootjes en leer hoe je het beste drakenvuur kunt blussen door water te schieten op een van de doelen… of op de andere bootjes! 
  •  Viking Training Camp
Ook de jongste vikingen onder ons moeten getraind worden. Daar is Viking Training Camp voor. Dit enorme speelgebied biedt plaats voor klim- en klauteravonturen. In dit ontzettend kleurrijke gebied kunnen kinderen alles leren over de verschillende soorten draken op Isle of Berk.

Watch your head: er vliegt een draak boven je?!

Tijdens de broadway-waardige show “The Untrainable Dragon” val je van de ene in de andere verbazing. De show draait al sinds 2021 in Universal Studios Beijing en heeft zich meer dan bewezen als adembenemend. Met de prachtige muziek en het geweldige acteerwerk, kan dit met recht een geweldige show genoemd worden. 

En laten we niet vergeten dat er vliegende draken voorkomen in deze show. Sterker nog: er vliegt een draak met een spanwijdte van ruim 8 meter over het publiek!

Is het al 2025?

How to Train Your Dragon – Isle of Berk belooft een fantastisch onderdeel te worden van Universal Epic Universe. Het kleurrijke themagebied biedt de kans om binnen te stappen in de populaire filmreeks. En eerlijk is eerlijk: wij zijn enthousiast. De attracties, de show en het restaurant zien er indrukwekkend uit. 

Maar we zijn vooral benieuwd naar de animatronics en meet & greets met de draken. Universal Orlando Resort heeft zich al eerder bewezen met soortgelijke karakters (zoals in het Jurassic Park themagebied van Universal Islands of Adventure), dus we zijn benieuwd wat de nieuwste ontwikkelingen zullen bieden. 

Wij kunnen niet wachten. Is het al 2025?

Update 30 januari 2024: Kippenvel tot op het bot

Op 30 januari 2024 deelt Universal Orlando Resort een video waarin ze voor het eerst dieper ingaan op Universal Epic Universe. Na lange tijden van geruchten en bouwupdates krijgen we eindelijk meer informatie over Orlando’s nieuwste aanwinst. 

“Universal Orlando Resort deelt de details over Universal Epic Universe!” schalt er door het Florivida kantoor. Zonder twijfel komen er 7 telefoons uit de zakken en vult het hele kantoor zich met de indrukwekkende muziek van de video. 

We zien in de video Mark Woodbury aan het woord, de Chairman en CEO van Universal Destinations & Experiences. Mark is simpel gezegd de baas van de Universal parken over de hele wereld. Hij vertelt ons: “Als mij gevraagd wordt wat mijn favoriete attractie is, zeg ik altijd: de volgende.” Mark verzekert ons in de video dat ze bij Universal Destinations & Experiences altijd bezig zijn met de volgende ervaring nóg beter te maken. 

Na een korte vogelvlucht door de geschiedenis van de Universal parken over de wereld, gepaard met de meest prachtige beelden van alle gave attracties, gaat Mark in op de toekomst van Universal Orlando Resort. Hij vertelt dat ze geïnspireerd zijn door de fans: “Geef ons meer immersieve ervaringen, meer werelden.” En Mark drukt ons op het hart dat ze hebben geluisterd. Universal Epic Universe zal bestaan uit vijf indrukwekkend gethematiseerde werelden met meer dan 50 meeslepende ervaringen.

Volledig getransporteerd naar andere werelden

Het doel is om de bezoeker volledig te kunnen transporteren vanuit de echte wereld naar de vijf verschillende werelden. Aan het einde van de video spreekt regisseur Steven Spielberg: “Universal Epic Universe is gebouwd op het geweldige concept dat je een wereld kunt betreden door een poort. Je stapt door de poort een wereld binnen waar je nooit van hebt kunnen dromen. En nu ervaar je die wereld echt.” 

Universal Epic Universe berust zich dus op een verhaallijn over “poorten”. Er zijn in totaal vijf ‘poorten’ in het themapark te vinden, elk prachtig gedecoreerd. Deze poorten transporteren de bezoeker naar een unieke gethematiseerde werelden. We nemen je hieronder mee naar de vijf werelden van Universal Epic Universe. 

Celestial park: het entreegebied

Het ‘transporteren’ van de bezoeker begint bij de entree van het park. Daar stap je onder de “Kronos”, de entreepoort, door. Hier betreed je het themagebied Celestial Park. Dit themagebied is de basis van Universal Epic Universe en vanuit hier kun je naar de vier andere poorten doorspringen. De naam en de concepttekeningen doen vermoeden dat dit themagebied draait om planeten, tijd en ruimte en mythologieën. 

Volgens Mark komt in Celestial Park het concept van “park” uit themapark sterk naar voren, met geweldige landschapsarchitectuur en waterpartijen. 

In Celestial Park kun je terecht in prachtige restaurants. Zo zien we op onderstaande concepttekening “Atlantic”, wat een fine-dining restaurant zal worden. Hier kun je terecht voor heerlijke vis- en schaaldiergerechten. 

Voor een echte Pan-Aziatische ervaring kun je terecht bij The Blue Dragon Pan-Asian Restaurant. 

Ook is bevestigd dat het themagebied ruimte zal bieden voor winkelen, zoals we op onderstaande concepttekening kunnen zien. Dit is de Nintendo Super Star Store, waar bezoekers terecht kunnen voor al hun Nintendo-souvenirs. 

Verder zijn er al drie attracties aangekondigd:

  • Constellation carousel

Een carrousel met de kosmos als thema. Universal Orlando Resort belooft dat het een ervaring zal worden die nog nooit eerder is getoond. In de video zien we dat de paarden uit de traditionele carrousel zijn vervangen door boten, draken, pouwen, ijsberen, bokken, leeuwen en stieren. De dieren lijken op aparte draaischijven te staan, waardoor de carrousel op meerdere manieren moet kunnen draaien. En ze tillen rijders tot wel 6 feet (dat is bijna 2 meter) de lucht in!

  • Astronomica 

Een speelplek met dansende fonteinen. In de video zien we niet veel van deze speelplek. Wel zien we dat deze direct achter Consellation Carousel komt. 

  • Starfall Racers

Dit wordt een dubbele lanceerachtbaan, waarbij twee achtbaantreinen tegen elkaar racen. Op de concept tekening zien we dat de achtbaan inversies zal hebben en in de video is zelfs duidelijk dat er een kurkentrekker in zal zitten. 

Aan het einde van Celestial Park loop je tegen het imposante Universal Helios Grand Hotel aan. Dit hotel bestaat uit 500 hotelkamers en belooft op een unieke manier geïntegreerd te zijn in het park: je slaapt namelijk middenin het allernieuwste themapark in Orlando!

Dreamwork’s How to Train Your Dragon: Isle of Berk

Deze poort brengt je naar de allereerste draken-viking utopie van de wereld, uiteraard gebaseerd op de bekende filmreeks How to Train Your Dragon. We zullen ons wanen in een kleurrijk vikingdorp en deelnemen aan een wilde strijd in boten, dit verwijst waarschijnlijk naar een attractie. Ook kunnen we aanschuiven aan een echt vikingfeestmaal. Er wordt verteld dat we een levenslange wens in vervulling kunnen laten gaan: vliegen met draken. Dit doet ons vermoeden: zullen ze een simulatie attracties gaan realiseren wat lijkt op Disney’s Flight of Passage?

Dark Universe

Universal Studios heeft een geweldig arsenaal aan klassieke horrorfilms en -karakters. Deze komen in dit themagebied opnieuw tot leven. In de video zien we de karakters Dracula, Frankenstein en the Wolf Man langskomen, deze zullen dus waarschijnlijk een rol gaan krijgen in het themagebied. 

The Wizarding World of Harry Potter: Ministry of Magic

Universal Orlando Resort wilde een nieuw hoofdstuk toevoegen aan The Wizarding World of Harry Potter. Na Hogsmeade, Hogwarts en Diagon Alley is het daarom nu tijd voor Ministry of Magic. In dit themagebied kun je momenten meemaken uit Parijs in de jaren ‘20, gebaseerd op Fantastic Beasts en uit de jaren ‘90 in de Britse Ministry of Magic uit de Harry Potter-reeks. Hoewel ze de attractie in dit themagebied nog geheim willen houden, verklappen ze wel dat dit themagebied de deur (of moeten we poort zeggen?) opent naar een unieke ervaring.

Super Nintendo World

Na Universal Hollywood en Universal Studios Japan opent ook in Orlando Super Nintendo World. Hier stap je in de wereld van Mario, Luigi, Princess Peach en Donkey Kong. Dit is het meest kleurrijke themagebied dat Universal ooit heeft geopend en het realiseert een wereld die voorheen alleen te zien was op een scherm. In dit themagebied zal je in ieder geval een Mario Kart attractie vinden en zul je Donkey Kong Country kunnen ontdekken, met een uniek achtbaantype dat je nergens anders in de Verenigde Staten vindt.

Onze conclusie? Dit wordt écht episch

Je merkt aan alles dat de creatieve koppen achter Universal Epic Universe hebben geluisterd naar de fans. Buiten het feit dat ze ontzettend populaire gebieden als The Wizarding World of Harry Potter of Super Nintendo World gaan uitbreiden, hebben ze de kans genomen om volledig unieke concepten te ontwikkelen. Met een attractie als Starfall Racers krijgt Orlando er een echte thrill ervaring bij. Zoals Mark zelf zei: ze kijken altijd vooruit. En met Universal Epic Universe bewijzen ze dat wat ons betreft zeker. 

De verhaallijn klopt van begin tot eind. Wat ons betreft is het concept van de poorten briljant. Je wordt getransporteerd van wereld naar wereld, zonder dat het afbreuk doet aan je ervaring. Want alleen op deze manier kunnen werelden van How to Train Your Dragon, de horrorkarakters en de kleurrijke Mario-figuren naast elkaar bestaan.

Universal Epic Universe gaat de themaparkwereld wakker schudden. Want letten we even op: met de komst van Universal Epic Universe wordt Universal Orlando Resort bijna twee keer zo groot! Dit themapark breidt het aanbod in Orlando gigantisch uit. En hopelijk wakkert dit een vuurtje aan bij de rest van de pret- en themaparken in Orlando, zodat we elk jaar zo’n enthousiaste blog kunnen gaan schrijven. Eén ding is in ieder geval zeker: wij hebben er zin in!

Florivida is dé Orlando specialist en zal, zodra de definitieve openingsdatum bekend is, zowel individuele pakketreizen als groepsreizen naar dit park gaan aanbieden. 

Wil jij op de hoogte blijven?

Laat hier je naam en e-mailadres achter en wij houden je op de hoogte over dit epische nieuwe park!