Groepsreis 'Very Merry Christmas'

Very Merry Christmas

€2300

 2 / personen

Duur

15 dagen

Vertrekdatum

3 december 2022

Beschikbaar

20

Taal

Nederlands

Kerstbomen, feestelijke decoraties, speciale parades, kerstmuziek en duizenden lampjes. Dat is kerst in Orlando!

Vanaf medio november maakt Orlando zich op voor het grootste seizoensevenement van het jaar. Kom met ons mee op groepsreis en ervaar de unieke Amerikaanse kerstsfeer in Orlando. December was nog nooit zo magisch!

15 dagen /14 nachten

Op naar Orlando! Het wachten is voorbij en de reis kan beginnen. We vliegen vandaag van Amsterdam (of Brussel) naar Orlando. Na aankomst op het vliegveld staat de reisleider je al op te wachten en vertrekken we naar ons hotel, een Marriott Resort vlakbij de toegangspoort van Disney World. Na aankomst in het hotel doen we het de rest van de dag rustig aan, want morgen staat het eerste bezoek aan Walt Disney World op het programma!

De eerste volle dag in Orlando en dan meteen naar misschien wel de topattractie van deze reis; een bezoek aan Magic Kingdom. Dit park, dat het meest bezochte attractiepark ter wereld is, telt verschillende attracties voor alle doelgroepen. Denk daarbij aan Big Thunder Mountain, Seven Dwarfs Mine Train, Carousel of progress, Splash Mountain en The Haunted Mansion.

Een aantal attracties krijgt een speciale kerst transformatie. Zo heet Jungle Cruise tijdens deze dagen Jingle Cruise en hebben de ‘skippers’ hun grappen en de decoratie aangepast aan dit seizoen.

Volg de reisleider door het park en zog dat je geen van de hoogtepunten mist. Hij kent de beste volgorde van de attracties, zodat je nooit te lang hoeft te wachten. Dwaal je liever zelf (of met anderen) door het park? Geen probleem natuurlijk. Je kunt bij de groep aansluiten wanneer jij dat wil.

Epcot was na Magic Kingdom het tweede park dat aan Walt Disney World werd toegevoegd en staat voor vandaag op de planning. Het park is verdeeld in 4 hoofd themagebieden of ‘neighborhoods’; World Celebration, World Discovery, World Nature en World Showcase. 

In World Celebration, Discovery en Nature vinden we onder meer attracties als Soarin’, Test Track en Spaceship Earth, maar ook het spectaculaire restaurant Space 220, waar je in een ruimtestation kunt lunchen of dineren. Rond lunchtijd gaan we naar World Showcase waar we onder meer de verschillende landenpaviljoen bezoeken en de gelegenheid nemen om al het heerlijk eten te proeven.

De dag sluiten we af met de nieuwste avondshow ‘Harmonious’.

Vandaag staat er een vrije dag in het programma. Dat betekent dat je deze dag kunt invullen op de wijze waarop jij dat wil. Als je wilt kun je bijvoorbeeld gaan shoppen, relaxen bij het zwembad of je brengt op eigen gelegenheid een bezoek aan een van de andere parken in de buurt, waaronder Universal Studios en SeaWorld.

De bus (met reisleider) vertrekt vandaag in ieder geval richting de oostkust van Florida en stopt onder meer bij het Kennedy Space Center en Cocoa Beach. Geïnteresseerd in de ruimtevaart of liever een dagje uitrusten aan het strand van Cocoa Beach? Stap dan in.

Disney’s Animal Kingdom

behoort voor velen tot een van de beste themabelevingen ter wereld. Het is geen dierentuin en ook geen attractiepark; het zit er ergens tussenin. En juist dat maakt dit park zo bijzonder. Het park valt dan ook niet te vergelijken met de andere 3 Disney Parken.

Het is een erg uitgestrekt park, waarbij de attractie Kilimanjaro Safari de meeste oppervlakte inneemt. De populairste attracties zijn Expedition Everest en de attracties in het parkdeel Pandora – The World of Avatar. Mis ze niet!

Ook is er veel aandacht voor de innerlijke mens. Het is dan ook zeker een van de beste plekken binnen Walt Disney World om lekker te eten.

Voor velen is een bezoek aan Hollywood Studios het hoogtepunt van de reis. Dat komt met name door de meest recente toevoegingen aan het park, Toy Story Land en Star Wars: Galaxy’s Edge. Maar ook de klassiekers van dit park, Rock ‘n’ Roller Coaster en The Twilight Zone Tower of Terror, zijn natuurlijk niet te missen.

Ook met de kerstsfeer zit het wel goed. Tijdens deze dagen is het gehele park in een ‘kerstjasje’ gestoken en sneeuwt het zelfs op Sunset Boulevard.

Vandaag is de tweede vrije dag van onze reis. De keuze is dus weer aan jou. Er is in de omgeving zoveel te doen! Te veel keuzes? De reisleider kent de omgeving op z’n duimpje en helpt je graag op weg. De bus vertrekt vandaag al vroeg naar het schitterende Kelly park. Kelly Park is een natuurpark waar een kristalheldere rivier doorheem stroomt. Je kunt hier heerlijk zwemmen in de natuur. Nog leuker is om aan het begin van het park bij het lokale café een binnenband van een vrachtauto te huren en hierin het riviertje af te drijven. Ga je mee?

Vandaag gaan we voor de tweede keer deze reis naar Epcot. Zijn er attracties die je tijdens je vorige bezoek hebt overgeslagen of die je gewoon nog een keer wil doen? Nu is je kans.

Neem vandaag ook zeker de tijd om de verschillende paviljoens van World Showcase eens goed te bekijken. Epcot viert het ‘International Festival of the Holidays’, waarbij je in elk paviljoen kunt ervaren en beleven hoe de feestdagen en tradities worden gevierd in de 11 Wolrd Showcase landen.

Wat gaan we vandaag doen? Ga je alleen of met je andere reisgenoten weer terug naar een van de Disney parken? Of staat vandaag Universal Studio’s op de planning?

De bus vertrekt vandaag naar de prachtige westkust van Florida, waar we eerst een stop maken bij Busch Gardens om vervolgens door te rijden naar de hagelwitte stranden van Clearwater Beach. Wat wordt het voor jou? Natuurlijk kun je ook dichter bij huis blijven en naar een van de fantastische Disney Waterparken, Typhoon Lagoon of Blizzard Beach.

Het is erg onwaarschijnlijk dat je tijdens je vorige bezoek aan Animal Kingdom het park helemaal hebt kunnen ervaren. We beginnen de dag dan ook met de topattracties en gaan vervolgens verder waar de eerste keer niet aan zijn toegekomen.

Heb je Pandora nog niet in het donker gezien? Blijf dan in ieder geval tot zonsondergang in het park om de dit spektakel mee te maken. Maar ook een rit in Kilimanjaro Safaris bij schemering is een fantastische ervaring.

Star Wars: Rise of the Resistence wordt door veel kenners gezien als de beste dark ride attractie ter wereld. Geen wonder dat dit een ontzettend populaire attractie is. Heb je het vorige bezoek aan dit park geen toegang tot deze attractie weten te scoren, dan heb je vandaag een nieuwe kans.

Wist je dat dit park op relatief korte afstand ligt van Disney's Boardwalk en Epcot? Profiteer van het fantastische aanbod aan restaurants en sluit de dag af met een heerlijk diner.

De laatste vrije dag van de reis is aangebroken. Als je nog wilt shoppen of toch nog een keer terug wilt naar je favoriete park, dan is vandaag je laatste kans!

Aan het einde van de middag gaan we naar Celebration. Dit plaatsje is ontworpen in de geest van Walt Disney. De architectuur straalt historie, nostalgie en romantiek uit. Celebration heeft een gezellig centrum rondom een meer, compleet met schommelstoelen, bioscoop, een fontein en prachtig park.

Je kunt hier een bezoek brengen aan de geheel in kerststijl versierde huizen, op de foto met Santa Claus en ‘echte’ sneeuw ervaren.

We sluiten af waarmee we zijn begonnen; Magic Kingdom. Geniet nog een laatste keer van een prachtig verlicht Main Street USA, stap nog een keer in Splash Mountain en ga voor het laatst met Mickey op de foto. 50 jaar geleden werd Walt Disney World geopend met als (toen nog) enige themapark Magic Kingdom. De 50ste verjaardag wordt gevierd met onder andere een nieuwe avondshow en speciale snacks. Vergeet natuurlijk ook niet om de klassiekers te doen, zoals Jungle Cruise, Carousel of progress en Splash- en Space Mountain. Net zoals voor alle andere parkbezoeken geldt dat het je vrij staat om alleen of met de groep door het park te gaan. Volg je de reisleider, dan ben je er in ieder geval van verzekerd dat je niet te lang hoeft te wachten. Hij kent namelijk de beste volgorde waarop je de attracties kunt doen.

Vandaag vertrekken van dan toch echt weer richting Nederland en België. Helaas moeten we afscheid nemen van Orlando.

Maar niet voordat we de laatste zonnestralen nog hebben gepikt, een duik in het zwembad hebben genomen en de laatste souvenirs in Disney Springs hebben gekocht. 

Afhankelijk van de vertrektijd stappen we gedurende de middag in de bus naar het vliegveld.

In de ochtend zetten we weer voet op Europese bodem. We nemen afscheid van elkaar en kijken terug op een geweldige reis en een unieke ervaring!

Van Florivida

Delen:

Boeken of vragen?

Wil je deze reis graag boeken? Klik dan op de knop hieronder.

 

Heb je nog wat vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij vinden het fijn om je te helpen.