Nuttige informatie
Florivida Groepsreizen:
Halloweenreis 2023

De perfecte voorbereiding op jouw reis

Vertrek

10 september 2023

Reisduur

11 dagen

Verblijf

B Resort & Spa

We verzamelen om 06.00 uur (onder voorbehoud), exacte locatie volgt nog.

Willem zal namens Florivida aanwezig zijn om jullie door de check-in te begeleiden.

De laatste informatie over de heenvlucht vind je op:                    https://www.schiphol.nl/nl/vertrek/?datetime=2023-07-17&query=UA%20071 

Heenreis:

 1. UA 071 zondag 10 september Amsterdam – Newark 9:15 – 11:20
 2. UA 1105 zondag 10 september Newark – Orlando 14.18 – 17:00

Terugreis 

 1. UA 2345 dinsdag 19 september Orlando – Newark 13:32 – 16.20
 2. UA 070  dinsdag 19 september Newark – Amsterdam 18:00 – 07.15 (20 september)

Neem mee naar de luchthaven: paspoort, ESTA

B Resort & Spa

1905 Hotel Plaza Blvd,  Lake Buena Vista, FL 32830

Telefoon: +1 407-828-2828

Shuttleservice: https://fareharbor.com/embeds/book/fabulousbuses/items/?flow=530774&full-items=yes

Je dient de shuttle bij voorkeur tenminste een dag vooraf te reserveren. Nadat je een park, datum en en tijdstuip hebt gekozen, vul je de code BGUEST in bij ‘enter promo code’ en je hoeft niet te betalen voor deze dienst.

Een andere mogelijkheid om naar Disney’s Saratoga Springs Resort & Spa te lopen (bushalte Congress Park) en daar direct de Disney bus te nemen. https://goo.gl/maps/NKz7CGTVnkyvxiR38 

 

Om te kunnen reizen naar de Verenigde Staten van Amerika is het noodzakelijk dat je in bezit bent van een geldig paspoort. Een Europese identiteitskaart voldoet NIET! Zorg er tevens voor dat jouw paspoort gedurende de hele reis geldig is!

Alle reizigers dienen een geldige ESTA Verklaring te hebben. Het aanvragen hiervan kun je doen via de officiële site van de Amerikaanse overheid: https://esta.cbp.dhs.gov. Een ESTA is 2 jaar geldig, dus ben je onlangs nog in Amerika geweest, dan kan het zijn dat jouw ESTA verklaring nog geldig is en je dus niet een nieuwe verklaring hoeft aan te vragen. De status van je huidige ESTA verklaring kun je ook checken via bovenstaande website. Zorg ervoor dat je je paspoortgegevens en overige officiële gegevens, zoals je adres, telefoonnummers, Burgerservicenummer (Nederland) of Rijksregisternummer (België) bij de hand hebt. 

Je verblijft tijdens je reis in het B Resort & Spa. Ook die gegevens moet je opgeven:

1905 Hotel Plaza Blvd,  Lake Buena Vista, FL 32830

Betalen kun je in Amerika met contant geld, pin/bankpas en creditcard. 

Contant geld: Op veel plekken zijn bankautomaten waar je contant geld kunt opnemen. En natuurlijk kun je ook in Nederland of België al Euro’s voor dollars inwisselen en dat meenemen. Hou er rekening mee dat je vaak een eenmalig bedrag betaalt voor de opname van contact geld in Amerika en dat de wisselkoers niet altijd even gunstig is.

Bankpas: Bankkaarten met het Maestro logo worden over het algemeen goed geaccepteerd in Amerika, maar niet altijd. En, soms werkt het – in bijvoorbeeld Walt Disney World – op de ene locatie wel, en de andere niet. 

Creditcard: Dit is, hoe gek het misschien ook klinkt, het meest geaccepteerde betaalmiddel in Amerika. Heb je nog geen creditcard dan kun je deze onder meer bij je eigen bank aanvragen. Online banken als Bunq en Revolut bieden ook online creditcards aan, met meestal een gunstigere wisselkoers bij betalingen. Een online creditcard kun je vervolgens koppelen aan Apple Pay of Google Pay. Wij adviseren om sowieso een credit card mee te nemen. 

Heb je allergieën, een speciaal dieet of heb je een medische conditie waarvan het belangrijk is dat de reisleiding hiervan op de hoogte te brengen, laat dit alsjeblieft aan ons weten!

In het geval van allergieën of dieten, kun je, bij het kiezen van je stoelen voor de vluchten, ook je dieetwensen of allergie gegevens opgeven. Zorg er ook voor dat je informatie over jouw allergie, dieet of medische conditie in het Engels bij je hebt, zodat je in voorkomende gevallen, de juiste informatie paraat hebt.

Gebruik je medicijnen? Controleer dan of je jouw medicijnen zomaar mee mag nemen naar Amerika. 

Een belangrijke onderdeel is onder andere de bepaling of jouw medicijnen onder de Opiumwet vallen. Als dat zo is, dan zul je hier de juiste verklaringen voor mee moeten nemen. Dit betreft een medische verklaring. Vaak is dit een brief of verklaring van jouw arts die door het CAK gewaarmerkt moet worden. Je leest hier alles over op de site van het CAK.

Als algemene regel geldt, voor alle medicijnen:

– Neem alleen datgene mee dat je tijdens de gehele reis nodig hebt. Niet meer, niet minder

– Neem een medicijnpaspoort mee. Dit kun je opvragen bij de apotheek. Laat dit opstellen in de Engelse taal.

– Neem medicijnen mee in de originele verpakking en met de originele stickers

Heb je hier vragen over? Aarzel niet en neem contact met ons op! 

Bellen en gebeld worden kan natuurlijk gewoon in Amerika. Alle probviders hebben een prima dekking. Check bij jouw provider welke tarieven er gelden.

Voor het gebruik van mobiele data zijn er verschillende opties. Veel providers bieden speciale databundels voor gebruik in Amerika die je van te voren af kunt schaffen.

Heeft jouw provider dergelijke bundels niet of zijn ze erg kostbaar, dan kun je het gebruik van een e-sim overwegen. De meeste wat nieuwe telefoons hebben de mogelijkheid hiervoor. Het houdt in dat je een extra data abonnement op je telefoon laadt en bij aankomst in Amerika kun je aangeven dat mobiele data via dat abonnement loopt.

Wij hebben goede ervaringen met Airalo. Mocht je dit willen aanschaffen, we hebben kortingscodes beschikbaar!

Voor het bezoeken van de Disney parken, het kunnen eten in de restaurants of het beleven van speciale evenementen is voorbereiding nodig. 

Ten eerste is het belangrijk dat je My Disney Experience Account aanmaakt. Dat kan via de officiele website van Walt Disney World (rechtsboven, of via de directe link). Dit account is jouw centrale punt voor het regelen van je Disney avonturen. Zodra je een account hebt kun je ook je partner of reisgenoot koppelen (My Friends and Family), zodat je eenvoudig boekingen voor jullie kunt maken.

In de loop van juni ontvang je de Disney tickets van ons, die je vervolgens koppelt in jouw My Disney Experience omgeving.

1. Maak je parkreserveringen. Dat kan zodra je tickets geactiveerd zijn. Je kunt hierbij onze planning aanhouden, maar natuurlijk ook je eigen planning maken.Een parkreservering kun je te allen tijde annuleren en opnieuw inboeken, mits er ruimte/capaciteit is in de parken. Ons advies: zodra je je tickets hebt: maak je reservering!

2. 60 dagen van tevoren kun je de restaurants reserveren. Dit gaat vaak om 11.45 uur open, dus zorg ervoor dat je klaar zit want populaire restaurants zijn vaak snel volgeboekt. Is het niet gelukt? Geen paniek, naarmate de gewenste datum dichterbij komt, kan er ook extra capaciteit beschikbaar komen. Let op: veel restaurantboekingen moet je garanderen met een credit card die aan jouw My Disney Experience is gekoppeld. Zorg er dus voor dat je dat in orde hebt. 

Je kunt nu al, zodra je je My Disney Experience Account hebt, oefenen. Reserveer bijvoorbeeld eens een restaurant voor over 3/4 weken. Zorg er dan wel voor dat je deze ook weer annuleert! Indien je niet komt opdagen bij je gereserveerde tafel, zal er per persoon $10,00 in rekening worden gebracht (via je creditcard). Dus annuleer altijd een dag van te voren als je niet wil/kunt gaan. Daarom belangrijk bij het oefenen… reserveer een restaurant in de toekomst, zodat je die ook zonder kosten kunt annuleren.

In de Whatsappgroep zullen naar verwachting ook alle tips en tricks gedeeld worden.

En uiteraard, naast de officiële website heeft Walt Disney World ook officiële apps voor Android en iOS. Alle functionaliteit van de site, zit ook hierin en dit is een onmisbaar hulpmiddel voor je trip naar Walt Disney World. (De links naar de apps: de iOS / Apple App, de Android App)

Op deze pagina van de WDW website vindt je hier alle informatie over. Belangrijke updates, extra tips (voor bv Genie+, Individual Lightning Lanes of andere WDW activiteiten), zullen we hier later toevoegen.

Het programma is elke dag vrij en de onderstaande activiteiten zijn optioneel.

De inhoud van het programma en de genoemde aanvangstijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen vanwege onvoorziene omstandigheden. De Whatsapp INFO groep zal gebruikt worden voor updates op de dag zelf.

Zondag 10 september:

 • Aankomst luchthaven volgens schema: 17:00 uur
 • Na aankomst en bagage afhalen: transfer naar het hotel.
 • Aankomst hotel: 18.30/19.00 uur – Welkomstbijeenkomst / borrel: 20.30 uur
 

Maandag 11 september:

 • Scavenger Hunt Animal Kingdom (op eigen gelegenheid, instructies volgen)
 

Dinsdag 12 september:

 • Mickey’s Not So Scary Halloween Party (vereist apart ticket)
 

Donderdag 14 september:

 • Florivida Tour: Universal Studios met een Univeral creative.
 • Universal Halloween Horror Nights (vereist apart ticket)
 

Vrijdag 15 september:

 • Florivida Tour: Drinking around the world in Epcot
 • Start: 16.00 uur, Canada Paviljoen, Epcot
 
Zaterdag 16 september:
 • Florivida Tour: Classic Snack Tour
 • Start: 14.30 uur, The Lunching Pad, Tomorrowland, Magic Kingdom
 

Dinsdag 19 september:

 • Vertrek naar de luchthaven
 • Informatie over tijdstip vertrek van hotel naar luchthaven volgt later

Heb je nog vragen? Lees dan onze FAQ (klik hier).

Heb je nog (andere) vragen?

Klik op de onderstaande knop en verstuur je vraag via mail.

Je kunt ons uiteraard ook bellen of via whatsapp een berichtje sturen!