Amerikaanse Westkust

De Amerikaanse westkust zit vol tegenpolen. Van de meest levendige en unieke steden tot adembenemende, uitgestrekte natuurgebieden. Het moderne “Silicon Valley” bestaat hier naast het historische Wilde Westen. En zelfs aan de dosis adrenaline geen gebrek, want ook hier vind je echte pretpark-grootheden. Een reis die op elke verlanglijst hoort te staan!

Technologie, glitter en glamour en sin city
De westkust heeft een indrukwekkende line-up aan steden, beginnend bij San Francisco. Deze charmante stad steelt keer op keer je hart. Onmisbare hoogtepunten als de Golden Gate Bridge of een bezoek aan Alcatraz kunnen wij hier zeker aanraden.

Meer benieuwd naar de glitter en glamour van Hollywood? Dat begrijpen wij helemaal! Breng dan een bezoek aan Hollywood Boulevard sta versteld van alles wat met de entertainmentindustrie te maken heeft. Maar vergeet de rest van Los Angeles niet. Deze stad barst van de cultuur en het plezier. Sportliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de vele grote sportclubs die Los Angeles vertegenwoordigen, strandliefhebbers kunnen de stranden bezoeken die de Beach Boys omschrijven in hun vele hits en winkelliefhebbers kunnen vast geen genoeg krijgen van Beverly Hills.

Vanaf Los Angeles kun je een rit maken door de prachtige woestijnen van Nevada. Al na een paar uur ziet men de lichten van Las Vegas opduiken. Sin City, oftewel Las Vegas, is een stad van extremen. Gokken, shoppen, eten, drinken, shows bekijken of uitgaan: alles is groots en spectaculair. Las Vegas is van begin tot eind een echte belevenis.

Ongerepte natuurwonderen
In compleet contrast met de drukte van de steden, bevinden zich aan de westkust wereldberoemde natuurgebieden. Nationale parken als Zion National Park en Bryce Canyon Nation Park zijn niet te bevangen in woorden: hier moet je geweest zijn om de schoonheid te kunnen beseffen. Ook de bekendste nationale parken ter wereld vind je in West-Amerika: Yosemite, Grand Canyon en Yellowstone. Laat je verwonderen door de enorme rotsformaties en de natuurlijke kleurverschillen.

Pretpark-dopamine aan de westkust
Ook aan de westkust vind je de grote namen in de pretparkwereld terug. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Disneyland in Anaheim, Californië. Dit Disneypark is waar het allemaal begonnen is en tevens het enige park waar Walt Disney zelf nog in heeft rondgelopen. Of kies jij voor de wereldberoemde Studio Tour in Universal Studios Hollywood? Het park waar je in 60 minuten langs tal van (werkende) serie- en filmsets rijdt en je wellicht middenin een scène terecht kan komen. En voor de coastercount kun je terecht in Six Flags Magic Mountain! Met recordbrekende achtbanen kun je hier zeker je portie pretpark-dopamine ophalen.

Bepaal samen met één van onze reisexperts jouw ideale reis naar de hoogtepunten van de Amerikaanse Westkust. Al onze westkust reizen zijn op maat gemaakt en volledig aanpasbaar. Ligt jouw focus meer op de natuurparken of juist de steden? Voor onze reisexperts is geen combinatie te gek.

Heb je vragen?

Lees dan onze FAQ (klik hier) of stel je vragen door onderstaand formulier in te vullen.

Contactformulier

Heb je vragen?

Neem nu contact op met ons via het formulier onderaan de pagina of klik op onderstaande knop.

Je kunt ons uiteraard ook bellen, e-mailen of via whatsapp een berichtje sturen!