Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen ofwel de FAQ. Staat jouw vraag er nog niet tussen, neem dan vooral contact met ons op. We helpen je graag met de beantwoording van jouw vraag.

Algemeen

Om een reis te boeken, vraag je eerst een reisvoorstel aan. Dat kun je doen door te bellen, te e-mailen of het formulier op de website in te vullen. Vervolgens krijg je van ons zo snel mogelijk een reisvoorstel. Als je akkoord gaat met het reisvoorstel, dan sturen we je een boekingsformulier. Dit dien je volledig ingevuld aan ons terug te sturen.

Een reisvoorstel is geheel vrijblijvend en kan worden beschouwd als een optie die een aantal dagen geldig is. Hoeveel dagen? Dat staat vermeld op in het reisvoorstel en kan per reis verschillen. Wij houden gedurende deze periode een plaats voor je vrij. Wanneer je een optie hebt op laatst beschikbare plaats en iemand anders wil deze plaats definitief boeken, dan laten we je dat direct weten. Wij vragen je dan om diezelfde dag voor 16:00 uur een keuze te maken.

Nee, informatie in brochures is moeilijk up-to-date te houden en verspilt veel papier. Alle informatie over onze reizen is daarom gewoon op onze website te vinden. Heb je vragen over bestemmingen of over de reizen? Bel of mail ons dan gerust! We beantwoorden je vragen met plezier.

Na aanvaarding van de reisovereenkomst ontvang je onze boekingsbevestiging en factuur. Binnen 3 dagen na ontvangst van deze factuur zal een aanbetaling voldaan moeten zijn van 100% van de vlucht en 30% van het landarrangement, met een minimum van € 50,- per persoon, vermeerderd met de eventuele kosten voor in de reisovereenkomst opgenomen verzekeringspremies en boekingsfee.  

Voor uitgebreidere informatie over betalingen kun je het beste de ANVR reisvoorwaarden en de aanvullende Florivida reisvoorwaarden lezen. Boek je je reis binnen 60 dagen voor vertrek? Dan dien je de gehele betaling binnen vijf werkdagen te voldoen.

De boekingskosten bedragen €35,00 per factuur.

Over het algemeen is het warm in Florida. Zorg dus voor voldoende luchtige kleding. Daarnaast raden we je ook goede (wandel)schoenen aan. Zorg ervoor dat je ze goed hebt ingelopen voordat je op reis gaat! Reis je tussen eind november en eind maart naar Orlando, dan adviseren we je ook kleding mee te brengen voor de wat frissere dagen. Vooral in de avond en de vroege ochtend kan het soms wat fris zijn en is het prettig om bijvoorbeeld een vest en een lange broek bij je te hebben.

Ongeveer twee weken voor vertrek ontvang je per mail de reisbescheiden van Florivida. Hierin staat onder andere informatie over het vertrek en je vindt er een deelnemerslijst. Vanaf nu kan de voorpret echt beginnen! We dragen er vóór, tijdens en na je reis zorg voor dat je een onvergetelijke vakantie zult hebben.

Groepsreizen

Jazeker, je bent ook van harte welkom als je niet in Nederland woont! Ook is het op aanvraag mogelijk om vanaf Brussel te vertrekken.

In de meeste gevallen is dat geen probleem. Vaak hebben we al een verlengingspakket voor je samengesteld. Laat voordat je gaat boeken aan ons weten dat je je reis wilt verlengen, dan houden we daar rekening mee in de reisofferte.

Na het maken van een boeking (en bij gegarandeerd vertrek van je reis, d.w.z. voldoende deelnemers) ontvang je van ons informatie voor een online kennismakingsbijeenkomt en over een besloten whatsapp groep. Hier kun je kennis maken met de deelnemers van jouw groep en elkaar alvast een beetje leren kennen. Niet iedere deelnemer zal gebruik maken van de mogelijkheid om vooraf met andere reisgenoten te communiceren: het is ook geen verplichting, maar we stimuleren het wel!

Jong, oud, man, vrouw, alleen of samen, de deelnemers aan onze groepsreizen zijn erg verschillend. Toch kunnen we over het algemeen zeggen dat de verdeling man/vrouw veelal gelijk is en de leeftijd van de meeste deelnemers tussen de 22 en 36 ligt. Wat de deelnemers sowieso gemeen hebben is hun interesse in themaparken. Wat is er nou leuker dan om met een groep van gelijkgestemden de pretpark hoofdstand van de wereld te bezoeken? Niets toch!

De reissom zoals deze op de website staat, dekt vrijwel alle kosten. De enige bijkomende kosten zijn die voor je ESTA en voor een eventuele reis- en annuleringsverzekering. Daarnaast dien je ook rekening te houden met kosten voor eten en drinken, eventuele optionele activiteiten en persoonlijke uitgaven.

Vrijheid om te doen wat je wilt, vinden wij erg belangrijk! Natuurlijk hebben we dagelijks geweldige activiteiten op het programma staan, maar dat betekent niet dat je verplicht bent om mee te gaan. Dus wil je op eigen gelegenheid afwijken van het programma, dan is dat geen enkel probleem! Niets moet, alles mag… het is immers vakantie!

Jazeker, ongeveer de helft van onze reizigers reist solo. Je bent dus zeker niet de enige.

Als je alleen reist heb je de keuze om een kamer te boeken op indeling. In dat geval deel je een kamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht en betaal je dus je reissom op basis van 2 personen per kamer. Indien we geen andere geschikte reisgenoot kunnen vinden die een kamer met je kan delen, dan dien je het prijsverschil bij te betalen of staat het je vrij de reis kosteloos te annuleren.

Voor ouders (ook alleenstaand) met jonge kinderen raden wij onze reis in de zomervakantie aan. Bij deze reis ligt het tempo net wat lager dan bij onze andere reizen. Onze andere groepsreizen vinden wij geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Natuurlijk! De reizen zijn goed georganiseerd, maar zeker niet overgeorganiseerd! Tijdens onze groepsreizen krijg je dan ook volop de kans om zelf dingen te ondernemen of gewoon lekker te ontspannen en je eigen vakantie te beleven.

Het is niet nodig om een buitengewoon goede conditie te hebben om aan onze reizen te kunnen deelnemen. Natuurlijk kan het bezoeken van themaparken best vermoeiend zijn, maar als je wilt is er voldoende tijd om uit te rusten. Een gemiddelde conditie volstaat. Heb je moeite met lange dagen in combinatie met warmte, dan zijn onze reizen vanaf april tot en met oktober wellicht wat minder geschikt. We vragen reizigers hierin hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Onze groepsreizen zijn helaas niet geschikt voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Bij onze groepsreizen (behalve de 9-daagse reizen) is onbeperkte toegang tot de toegang tot de 4 themaparken en 2 waterparken van Walt Disney World inbegrepen. Dit is echter wel afhankelijk van de beschikbaarheid van het 'Disney's 14 day Ultimate Ticket'. Florivida zal in andere gevallen zorgen voor een gelijkwaardig alternatief. Optionele activiteiten, zoals toegang tot andere attractieparken, zijn optioneel en niet inbegrepen in de reissom

FAQ

Bekijk onze reizen!